Χώρος

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Κοτσέλης Γεώργιος ιδρύθηκε το έτος 2015 στην περιοχή της Ν. Σμύρνης, Αττικής, με σκοπό την παροχή  υπηρεσιών υψηλού επιπέδου φυσικοθεραπευτικής αξιολόγησης και αποκατάστασης σε αθλητικά, ορθοπεδικά, νευρολογικά, καρδιοαναπνευστικά περιστατικά. Αναλαμβάνει υπεύθυνα την αποκατάσταση μεταβολικών συνδρόμων (π.χ. προδιαβήτης)  και τη συνδρομή της φυσικοθεραπείας στην αγχόλυση, τη σωματική και ψυχική ευεξία, καθώς και τη θεραπευτική άσκηση ατομικά, αλλά και σε μικρές ομάδες. Εδρεύει στην περιοχή της άνω Ν. Σμύρνης, Αττικής, στην οδό Αρτάκης 3-5α στον 3ο όροφο, πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην πλ. Φάρου), παρέχοντας υπηρεσίες Δευτέρα έως Παρασκευή με ραντεβού.

Στόχος του είναι η προάσπιση και η επαναφορά της υγείας στο σώμα, στη ψυχή και στο πνεύμα σας, μέσα από τη φύση, τα μέσα και τις τεχνικές της. Για το λόγο αυτό θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής και προηγμένες τεχνικές, με αρχή αυτό που σας ταιριάζει με ασφάλεια.

Επιστημονικά υπεύθυνος του κέντρου είναι ο φυσικοθεραπευτής κος Κοτσέλης Γεώργιος απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής Νέας  Σμύρνης, εκπαιδεύτηκε στα πρώτα του βήματα στη φυσικοθεραπεία στο τμήμα φυσικοθεραπείας Στερεάς Ελλάδος με υποτροφία από το 2ο έτος  Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και ίδρυσε το 2015 το Κέντρο Φυσικοθεραπείας <<Κοτσέλης Γεώργιος>> με σκοπό την παροχή σύγχρονων, ασφαλών και αποτελεσματικών τεχνικών θεραπείας στην αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος  στην ολότητά του.  Η Ολιστική προσέγγιση είναι ένα από τα πρωταρχικά μελήματα του.  Ήταν προσκεκλημένος ομιλητής το 2010 στην επιστημονική ημερίδα στο Αίγιο, αναπτύσσοντας το θέμα: <<οι τεχνολογικές εξελίξεις και η συνεισφορά τους στο χώρο της αξιολόγησης και της θεραπείας>>.

Έχει ως κύριο ενδιαφέρον τη συνεχή επιμόρφωση σε θέματα σύγχρονων τεχνικών θεραπείας και τεχνολογίας και κρατάει ένα <<ανοικτό μυαλό>> σε νέα θέματα πάντα ερευνώντας την αλήθεια. Για αυτό το λόγο αφιερώνει ένα μεγάλος μέρος του χρόνου του στο να παρακολουθεί και να συμμετέχει σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό. Μερικά από τα ενδιαφέροντα και μετεκπαιδεύσεις του είναι η θεραπευτική νοοτροπία και η εκπαίδευση του ασθενούς στη θεραπεία του, ο βελονισμός και η χειροθεραπεία (manual therapy). Επιπροσθέτως, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και διαλέξεις για την ομοιοπαθητική και τη βοτανοθεραπευτική, τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό και την κλινική ύπνωση,  τεχνικές αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης που χρησιμοποιούνται και εφαρμόζονται ανά τον κόσμο.  Η βασική νοοτροπία που ακολουθεί στα προγράμματα θεραπείας του είναι  αρχή: ότι η φύση θεραπεύει και η υγεία είναι κάτι το φυσικό. Η απομάκρυνση από το φυσικό είναι η αρχή της παθολογίας. Και το μότο του είναι ότι η φύση γνωρίζει πάντοτε καλύτερα! Έχει κάνει σπουδές κλασσικού πιάνου και θεωρητικών μουσικής, παιδαγωγικών και σύγχρονων χορών, καθώς γαλλικής και αγγλικής γλώσσας.

O χώρος μας αποτελείται από άνετα ατομικά δωμάτια θεραπείας με έμφαση την υγιεινή και την άνεσή σας. Για αυτό εκτός των άλλων, σε όλους τους χώρους χρησιμοποιούμε ιονιστές που δεν επιτρέπουν την μετάδοση ιώσεων και μικροβίων από τον αέρα και τις επιφάνειες, καθώς και εργονομικά κατάλληλα κάθε φορά υλικά και εξοπλισμό. Έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος στην αισθητική και τη διακόσμηση του χώρου, ώστε να σας προσφέρουμε ένα ευχάριστο και παράλληλα χαλαρωτικό περιβάλλον θεραπείας, μιας και η θεραπεία ξεκινάει από μέσα μας, όταν το σώμα και η ψυχή μας μπαίνει σε κατάσταση χαλάρωσης και ηρεμίας. Παράλληλα χρησιμοποιούμε χρώματα που συνεισφέρουν στη ψυχική ενθάρρυνση και αποδίδουν μια νότα που προσεγγίζει τον καθένα ξεχωριστά με ευγένεια.

Στο θεραπευτικό γυμναστήριο εκτός από την τεχνολογία απολύμανσης μέσω αρνητικών νανοϊόντων που εξασφαλίζει 100% προστασία από μολύνσεις, χρησιμοποιούμε επιφάνειες ξύλου με ειδικό οικολογικό βερνίκι που εμποδίζει την ανάπτυξη μυκητών  και μικροβίων.

Οι συνεδρίες γίνονται σε ατομικό χώρο, χωρίς ενοχλήσεις.